Att tillverka armband av olika slag är riktigt populärt, speciellt bland riktiga diy-fantaster. Armband som till exempel pärlarmband eller armband läder diy är enkla diy projekt som alla kan göra. Armband kräver ofta inte speciellt mycket material. Därför är de perfekta diy projekt att börja med om man är nybörjare inom diy. Här är ett par förslag på armband som du själv skulle kunna tillverka.  

Armband med pärlor 

En av de allra enklaste och billigaste typerna av armband man kan göra är pärlarmband. För att kunna skapa sitt eget pärlarmband behöver du bara pärlor och något att trä dem på. Om du vill skulle du även kunna sätta fast ett lås på ditt armband. Detta gör det enklare för dig att ta på och av dig ditt armband. Om du inte vill krångla med lås, kan du alltid skapa en stretchigt pärlarmband med elastiskt snöre. Pärlarmband passar riktigt bra ihop med andra typer av armband, som till exempel armband läder diy. 

Snygga armband i läder 

Läderarmband passar det allra mesta. Det finns många vackra läderremmar man kan tillverka sina egna armband läder diy av. Läderremmar kan fås i en rad olika färger och nyanser. Bruna och svarta läderremmar är dock det allra vanligaste. Ibland kan du även hitta färgade läderremmar.  
 
Om du inte vill använda dig av äkta läder i dina armband läder diy, kan du alltid välja remmar av läderimitation i stället. Fördelen med riktigt läder är att de åldras på ett vackert sätt, speciellt om du tar väl hand om det. Fejkläder åldras inte riktigt som läder gör och får därför inte alls samma effekt. Om detta inte är viktigt för dig kan du dock hålla dig till läderimitation.  

Flätade armband 

Om armband läder diy inte riktigt är din grej, skulle du i stället kunna skapa dina egna flätade armband. Armband kan flätas på många olika sätt. Om du vill utmana dig själv lite mer, kan du använda dig av fler snören eller remmar när du flätar för att öka svårighetsgraden lite.  
 
Man kan fläta armband av det mesta. Du skulle till exempel kunna fläta ett armband av tygremsor från ett gammalt slitet klädesplagg. Du skulle även kunna fläta ett häftigt armband av ett par skosnören. Om man är lite kreativ, kan man fläta snygga armband av lite vad som helst. Det är bara din fantasi som sätter gränser för dig och det du kan göra.  

Gjut armband 

Visste du att du kan gjuta armband? Det kan du faktiskt! Du kan gjuta vackra armband i till exempel resin eller harts.  

För att kunna gjuta ett armband behöver du en passande form att gjuta ditt armband i. Formen ska vara formad som en stor ring. Ringen ska vara så stor att du kan få in din hand igenom den, men den ska inte vara så stor att du lätt kan tappa den om du bär den på armen. När du har hittat en form som passar dig, är det bara att gjuta ditt armband. Det finns flera olika typer av material du kan gjuta armband av.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.